A JELEN-LÉT A TÁNCBAN = MEDITÁCIÓ

 

Szerencsére számtalan lehetősége van az embernek arra, hogy tökéletes harmóniát, boldogságot, magabiztosságot, és erőt teremtsen az életében

Szeretnénk megosztani Veletek pár információt arról, hogy valójában a tánc mekkora erővel bír! A saját tapasztalataink szerint a tánc képes elmélyíteni érzékelésünket, és segít abban, hogy közelebb kerüljünk másokhoz, és Önmagunkhoz is. Biztosan hallottátok már barátoktól és közeli ismerősöktől, mikor azt mondták, hogy a tánc teljesen megváltoztatta az életüket.

Ez nem véletlen, hiszen a tánc egy olyan nonverbális aktív kommunikáció és cselekedet, mellyel tökéletes harmóniát lehet teremteni a test és a lélek között.

Egy olyan örömforrás, mellyel megváltoztathatod teljesen az életedet, és akár mások életét is.

Egy pár dolog, amit biztosan Te is megéltél már!

Például észrevetted, hogy tánc és zenehallgatás közben teljesen eltűnnek a problémáid és a felesleges gondolatok is? (például nem befizetett sárga csekk, a párommal reggel összekaptam, a főnökömmel összevesztem stb) Majd mikor este hazamész a tánc után azt veszed észre, hogy kevésbé „kattog” az elméd a napi dolgaidon, és mosolyogva fekszel le.

A zene és a mozdulatok által megtörténik a varázslat és egy másik tudatállapotba kerülsz. E két dolog segít abban, hogy kilépjünk a megszokott sémáinkból és megéljük százszázalékosan a JELEN pillanat erejét.

A jelen pillanat megélése = MEDITÁCIÓ.

A tánc az egyik ősi meditációnk. A történelem során is minden kultúrában táncolt az ember. Nem véletlenül. A tánc által a testedben a feszültség csökken majd kis idő múltán teljesen megszűnik és feltöltődsz energiával.

A táncóráink alatt bekapcsolódik a koncentrált figyelem és ez a koncentráció által aktiválódik és bekapcsol a jobb agyfélteke működése, mely felelős a nonverbális kommunikációért, a kreativitásért, az intuícióért, a képzelőerőért, térbeli képességekért, mintázatok és formák felismeréséért, humorért, a táncért, a zenei hallásért és minden művészi tehetségért, vallásos vagy spirituális gondolkozásért.

A tánc felerősíti a testi érzékelésünket, míg a zene segít érzelmeink mélyebb átélésében és kifejezésben. Hirtelen eltűnik a fejünkből a káosz és megszűnik az idő.

Élményeink minden alkalommal változnak és minden férfival és nővel más lesz az érzés és az élmény is, mert nincs két egyforma pillanat, nincs két egyforma nap, és nincs két egyforma ember, és két egyforma tánc sem létezik. A táncban az élményed mélysége függ a másik embertől is és tőled is.

Milyen napod volt, milyen gondolataid voltak és akár milyen hihetetlen is minden mindennel összefüggésben van.

Táncstílusoktól függetlenül minden alkalommal mikor táncolsz egészen biztos, hogy tisztulsz, eltűnnek a problémák és csak a felhőtlen boldogság marad és ez egy olyan örömforrás, amire titkon minden ember vágyakozik!

Ölelünk mindenkit, és ha szeretnéd picit jobban megélni Önmagad általunk, akkor szeretettel várunk a tánc tanfolyamainkra.

Gyere és tisztuljunk együtt és változtasd meg Te is az életed a tánc által!

iDance Studio

Niki & Victorio